Aandeel ASML

ASML is een hightechbedrijf welke een leverancier is voor de halfgelederindustrie. Ze maken vooral scanners en steppers welke gebruikt worden om chips mee te maken. De klanten van ASML zijn voor chipproducenten. Het hoofdkantoor zit in Veldhoven en het bedrijf is een joint venture van ASM
International en de Koninklijke Philips. Op de AEX en ook op de NASDAQ staat het aandeel genoteerd onder het symbool ASML.

Bedrijfsinformatie ASML

In 1984 is ASML opgericht om de Philips stepper op de markt te brengen. Het bedrijf is gestart in een noodgebouw op het Philips terrein in Eindhoven. In 1985 had ASML 100 medewerkers en werd het hoofdgebouw in Veldhoven in gebruik genomen. Ook werden er een kantoor in Amerika geopend. Het bedrijf heeft een sterke groei doorgemaakt door de jaren heen. Verschillende overnames hebben bijgedragen tot de snelle groei van het bedrijf. In 2014 had het bedrijf een omzet van 5,86 miljard euro en een winst van 1,12 miljard.

Marktaandeel

ASML is een grote speler en kent een hoog marktaandeel. In 2011 had het bedrijf een marktaandeel van 59 procent in de lighografiemachines. In het jaar 2009 was dit nog 45 procent. Het bedrijf maakte dus een sterke groei door.

Aandeel ASML Advies

De prognoses lopen natuurlijk vaak uiteen voor een bedrijf. Onderstaand treft u een aantal adviezen van banken en vermogensbeheerders.

Geef een reactie