Beleggen in goud

beleggen in goudIn de zoektocht naar een veilige belegging in crisistijd, heeft beleggen in goud de laatste jaren een enorme vlucht genomen. In dit artikel leest u alle mogelijkheden van beleggen in goud.

Waarom beleggen in goud?

Beleggen in goud wordt in crisistijd gezien als een veilige haven. Zo wordt ervan uitgegaan dat u met goud een waardevast product koopt, weinig risico loopt en tenminste de inflatie compenseert.

Fysiek goud kopen als belegging

Er zijn diverse manieren om te beleggen in goud. Allereerst kunt u fysiek goud kopen als belegging. U koopt dan een baar goud die afhankelijk van de goudkoers een bepaalde prijs vertegenwoordigd. Voor de veiligheid kunt u ervoor kiezen om uw goud in bewaring te laten nemen.

Aandelen goudmijnen

Naast beleggen in fysiek goud kunt u ook aandelen kopen van bedrijven die goudmijnen bezitten en zich bezig houden met de winning van goud. Dit kunnen bedrijven zijn die zich bezig houden met de exploitatie van bestaande mijnen, maar ook van bedrijven die nieuwe mijnen willen gaan exploiteren.

Goudtrackers

Goudtrackers zijn financiele producten die de goudprijs volgens. Indien u wilt beleggen in goud kunt u een goudtracker kopen. Het voordeel van goudtrackers is dat u geen fysiek goud hoeft te kopen om toch van de goudkoers te kunnen profiteren. Daarnaast zijn goudtrackers ook interessant voor kleine beleggers die geen enorme investeringen in goud willen doen.

Goud turbo’s en warrants

Voor beleggers die meer risico willen lopen in ruil voor een hoger rendement zijn er ook goud turbo’s en warrants beschikbaar. Dit zijn beleggingsproducten die een hefboom hebben, waardoor bij een stijging of daling van de goudprijs de turbo of warrant met een veelvoud van deze fluctuatie mee stijgt of daalt.

Oppassen voor een goudbubbel

Door de grote belangstelling in goud is de prijs van goud de laatste jaren flink opgelopen. Volgens sommige analisten bestaat er dan ook het risico op een goudbubbel.

Geef een reactie