Beleggen tips

beleggen tipsDe volgende tips kunnen u helpen om winstgevend te beleggen.

Beleggen tips: 5 tips voor beleggers

Tip 1: doe ervaring op voordat u gaat beleggen

Voordat u begint met beleggen kunt u beter eerst ervaring op doen. Zorg ervoor dat u weet waarin u belegt en dat u alle regels kent van de producten waarin u belegt. Oefen eerst droog een aantal transacties. Schijf op wat je koopt en waarom en wat uw koersdoelen en eventueel uw stop-loss is. Houdt de koersen bij en bepaal uw verkoopmoment. Komt uw verwachting uit of dient u uw strategie aan te passen? Heeft u meerdere transacties winstgevend afgesloten, dan kunt u overwegen om echt te gaan beleggen.

Tip 2: kies een beleggingssysteem

In plaats van in het wilde weg te gaan handelen kunt u er beter voor kiezen om een vast beleggingssysteem te kiezen. Met de juiste kennis van de zaken kunt u namelijk structureel winst behalen met beleggen, in plaats van gokken of hopen dat de koersen omhoog of omlaag gaan.

Tip 3: geduld en discipline

Heeft u geduld en discipline? Dit zijn namelijk belangrijke eigenschappen om succesvol te zijn met beleggen. U heeft namelijk de discipline nodig om u aan uw systeem te houden en u niet te laten verleiden hiervan af te wijken. Geduld is ook een belangrijke eigenschap, omdat de meeste beleggers een eenmaal behaalde winst graag veilig willen stellen. Op zich niks mis mee, maar wel als je structureel winst wilt behalen.

Tip 4: accepteer verliezen

Bij beleggen horen ook verliezen. Het is echter uiterst belangrijk hoe u om gaat met verliezen. U dient verliezen namelijk direct af te kappen, indien een aandeel niet doet wat u van tevoren had verwacht. Veel beleggers denken of hopen dat het wel weer goed komt, waardoor zij regelmatig grote verliezen moeten incasseren. De beste beleggers accepteren een foute inschatting door het verlies gelijk te accepteren en de transactie af te sluiten.

Tip 5: durf voor grote winsten te gaan

Doet een aandeel precies wat je van tevoren had verwacht? Ga dan voor grote winsten. Kap de succesvolle positie niet af bij een kleine winst, maar ga voor je vooraf opgestelde koersdoel. Door voor grote winsten te kiezen compenseer je kleine verliezen en kun je structureel positieve beleggingsresultaten boeken.

Heeft u nog meer gouden tips? Laat het ons weten.

Geef een reactie