Beleggingsrekening openen

beleggingsrekening openenOm te kunnen beleggen in aandelen dient u eerst een beleggingsrekening te openen. Bij het openen van een beleggingsrekening zijn er een aantal aandachtspunten waar u rekening mee dient te houden.

Beleggingsrekening openen

Een beleggingsrekening openen kan bij een bank of bij een broker. Een broker is een gespecialiseerde beursmakelaar die voor u transacties op de beurs kan uitvoeren. U geeft uw aankooptransactie door aan de broker die probeert om voor uw rekening en risico de effecten te kopen. Zowel brokers als banken hebben tegenwoordig allemaal een online handelsplatvorm waarbij u de transacties via internet tot stand kunt laten komen.

Aanbieders op de nederlandse markt

Op de Nederlandse markt zijn er een aantal aanbieders van beleggingsrekeningen waarbij je zelf op de beurs kunt beleggen. Allereerst zijn er de bekende grootbanken waar u een beleggingsrekening kunt openen.
Het betreft ABN Amro, ING Bank, Rabobank en SNS Bank.

Daarnaast zijn er nog een aantal gespecialiseerde brokers waar u een beleggingsrekening kunt openen.
Het betreft Binckbank, Alex, Lynx, De Giro en Today’s Brokers.

Gebruiksgemak en handelsmogelijkheden

Bij het openen van een beleggingsrekening is het belangrijk dat u kiest voor een broker waarbij u gemakkelijk uw transacties kunt inleggen en waar u de beschikking hebt over actuele koersinformatie. Hierbij biedt met name de online broker uitkomst. Over het algemeen hebben deze partijen uitgebreidere beursinformatie dan de grootbanken. Ook de handelsmogelijkheden zijn bij uw keuze van belang, omdat niet iedere aanbieder op alle beurzen actief is. Ook hier biedt de specialistische broker vaak meer mogelijkheden.

Kosten beleggingsrekening

Er is een grote variatie in de kosten die brokers voor aandelentransacties vragen. Met name het verschil tussen de reguliere grootbanken en een aantal prijsvechters is enorm. Goed vergelijken van kosten is daarom zeker aan te raden en kan u afhankelijk van het aantal transacties zo honderden euro’s per jaar aan transactiekosten schelen.

Betrouwbaarheid en service

U wilt voorkomen dat u net een aandeel wilt kopen en de website van uw broker niet goed functioneert. Betrouwbaarheid is dus erg belangrijk wanneer u een beleggingsrekening opent. Maar ook wanneer u vragen of onduidelijkheden heeft wilt u adequaat geholpen worden. De geboden service kan dan ook een aandachtspunt zijn.

Uit diverse brokeronderzoeken komen met de name de gespecialiseerde brokers op het gebied van kosten, handelsmogelijkheden en gebruiksgemak goed naar voren.

Indien u eerst wilt oefenen met belegggen dan is het mogelijk om geheel vrijblijvend te beleggen via het betrouwbare handelsplatvorm van plus500. Zij beschikken over een gratis demohandelsplatvorm waarmee u onbeperkt kunt oefenen. 

Let op: Plus500 is een CDF-service. U loopt risico met uw kapitaal.

Succes!

Geef een reactie