Leren beleggen

Published on: 7 augustus 2014

Filled Under: Beleggen

Views: 3250

Tags:

Leren beleggen begint met het begrijpen van de basiskennis van beleggen. Speciaal voor beginnende beleggers heeft beleggeninaandelen.com een handige introductie in beleggen ontwikkeld.

Leren beleggen – Introductie in beleggen

Leerdoelen:
Na afloop van deze les weet u wat beleggen is en waarom u kiest voor beleggen. Tevens heeft u kennis van de beleggingsmogelijkheden en de mogelijke risico’s van beleggen. U kunt dan ook een juiste afweging maken of u wilt leren beleggen.

Wat is beleggen?

‘Beleggen is het aankopen van aandelen of andere vermogensbestanddelen met als doel om het vermogen in stand te houden en te laten toenemen’.

Waarom kiezen voor beleggen?

Er zijn meerdere redenen om te gaan beleggen. De eerste reden is inflatie. Door inflatie daalt de relatieve waarde van uw vermogen. Simpel gezegd worden alle producten om ons heen duurder terwijl uw vermogen gelijk blijft. Hierdoor kunt u met uw vermogen minder producten kopen en wordt u armer. Met beleggen kunt u uw geld voor u laten werken en zorgen dat uw vermogen groeit in plaats van afneemt!

De tweede reden om te leren beleggen is dat belggen historisch gezien meer oplevert dan sparen. Zeker als u het beleggen onder de knie heeft kunt u meer rendement op uw vermogen maken dan dat u op een spaarrekening aan rente ontvangt.

De derde reden om te gaan beleggen is dat beleggen gewoon heel erg leuk en spannend is! Voor veel mensen in beleggen een hobby. Zij vinden het leuk om met de beurs en actualiteiten bezig te zijn en de succesbeleving van een succesvolle transactie geeft veel voldoening.

Beleggingsmogelijkheden

Om een inzicht te krijgen in de mogelijke risico’s van beleggen heb ik een overzicht samengesteld van alle beleggingsmogelijkheden en de mogelijke risico’s die met deze producten gepaard gaan. Indien u wilt leren beleggen is het aan te raden alleereerst een goede kennis te vergaren van de verschillende beleggingsproducten.

Beleggingsmogelijkheden Productuitleg
Sparen Geld tegen rente in bewaring geven aan een bank
Obligaties Geld uitlenen aan de staat of aan een bedrijf
Overige vastrentende waarden Bijvoorbeeld onderhandse leningen en hypotheken
Beleggingsfondsen Fondsen die tegen vergoeding beleggen in verschillende producten
Aandelen Waardepapier dat bepaalde rechten geeft in een onderneming
Grondstoffen (commodities) (het recht tot koop van) grondstoffen
Opties Het recht tot koop of verkoop van 100 aandelen tegen een vooraf bepaalde prijs gedurende een bepaalde periode
Turbo’s Afgeleide van een onderliggende waarde (derivaten met sterke hefboom)

De beleggingsproducten zijn gerangschikt op risico en ingedeeld in de volgende categorie├źn:

  • Groen = Geen/Laag risico;
  • Oranje = Gemiddeld risico;
  • Rood = Hoog risico.

Het is mogelijk om geheel vrijblijvend via het betrouwbare handelsplatvorm van plus500 te oefenen met handelen. Zij beschikken over een gratis demohandelsplatvorm waarmee u onbeperkt kunt oefenen.

Succes!

Comments are closed.